Намерено е мястото, където се е разбил падналият военен самолет МиГ-29.

...
Намерено е мястото, където се е разбил падналият военен самолет МиГ-29.
Коментари Харесай

Открито е мястото на катастрофиралия МиГ-29, самолетът е на хиляди малки парчета |

Намерено е мястото, където се е разбил падналият боен аероплан МиГ-29. Открити са остатъци от изтребителя - елементи от колесника и елементи от мотора. Останките са разпръснати на огромна повърхност на морското дъно, разтрошени и раздробени. Черната кутия обаче не е открита. 

Това разгласи командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов на брифинг през днешния ден. 

На 9 юни изтребител на Военновъздушни сили, ръководен от майор Валентин Терзиев, падна в Черно море край Шабла по време на нощно обучение " стреляне по светеща цел ". 

По думите на командира на Военноморските сили самолетът се е разтрошил на хиляди дребни части. Надеждите да се открие по-голяма част от самолета, която да бъде елементарно извадена и да бъде извадена черната кутия от нея, се опровергаха, сподели пълководец Михайлов. 

Катастрофата е станала на дълбочина над 70 метра, а мястото, което би трябвало да се обследва, е с повърхност над 1 кв. км.

След като търсенето на самолета беше прекратено при започване на седмицата поради неприятното време, интервенцията беше възобновена още веднъж през днешния ден. 

" Няма човек, който да може да преживее толкоз дълго в морска вода. Бяха открити и човешки биологични остатъци. Разчетохме нов регион за търсене на остатъци по дъното от самолета. Ако майор Терзиев беше катапултирал, щеше да бъде избавен ", сподели контраадмирал Кирил Михайлов. 

Контраадмиралът обясни, че интервенцията по търсенето и спасяването на майор Терзиев е стартирала неотложно след злополуката. Тя е траяла до 10 ч. на 10 юни, когато е " вярата за неговото прекарване е била окончателно изгубена ".

Михайлов заяви, че общо 260 души от Военноморски сили и 21 от Гранична полиция са взели участие в интервенциите. В акцията са взели участие 4 кораба от Военноморски сили, 2 вертолета и 3 катера.

Стартирал е идващ стадий на интервенцията по издирването на останките.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР